MAXXeGUARD működési alapelve:

  • A MAXXeGUARD működési alapelve egy hidraulikusan meghajtott vágóeszközön („guillotine”) alapul, amely a merevlemezt vagy más adathordozót apró darabokra vágja szét.
  • A megsemmisíteni kívánt adathordozót a gépbe helyezés után egy nyomótábla szorítja a vágóeszköz széléhez, ezután pedig előre meghatározott vastagságú szeletek készülnek belőle.
  • A szeletvastagság 1 és 70 mm között egyszerűen beállítható a szoftver segítségével (1 mm-enként növelhető).
  • A még nagyobb biztonság érdekében keresztvágás is létrehozható. Ehhez az első vágás után a termék automatikusan egy speciálisan kialakított alumíniumdobozba kerül. Ez a doboz 90 fokkal elforgatva a gépbe helyezhető, így a termék két irányból is feldolgozásra kerül. A dokumentum végén találhatóak képek a gyűjtőállásról és a dobozról is.

MAXXeGUARD megsemmisítő működése:

A MAXXeGUARD egy kézi szkennerrel és beépített kamerával is el van látva. A megsemmisítendő elem eredeti sorozatszámát leolvassa a szkenner, csakúgy, mint a vonalkódos matricát, amit a kezelő helyez el az eszközön. A megsemmisítő bekapcsolása és a betöltő ajtajának bezárása után a folyamat visszafordíthatatlan.

A folyamatba való beavatkozás a megmaradt merevlemezek gép általi elutasítását és kiadását okozza. A kiadott adathordozók megsemmisítéséhez a szkennelés megismétlésére lesz szükség. A jelentés, mely tartalmazza a merevlemez sorozatszámát, vonalkódját és megsemmisítés előtti fényképét, egy pendrive-ra menthető.

A vonalkódolvasást és a megsemmisítést megelőzően az érintőképernyő melletti USB portba kell helyezni egy pendrive-ot. Enélkül a gép nem kezdi el a folyamatot. A működés közben az újonnan létrehozott kötegelt jelentés automatikusan a pendrive-ra mentődik.